Inicia, nuevo portal para emprendedores de la Generalitat

Hace unos días, recibí un mail de Digital Seed con documentación sobre una nueva iniciativa de la Generalitat para fomentar la creación de empresas a través de la web INICIA (aunque sin tilde, en catalán se ponuncia con el acento en la última I).

Aquí va la nota de prensa:

IniciaEl nou portal INICIA de la Generalitat és la web per a tots aquells emprenedors que vulguin engegar o donar suport al creixement de la seva empresa. El nou portal vol ser un lloc de referència perquè emprenedors i empresaris de tot Catalunya rebin el suport necessari durant tot el procés de negoci. La web presenta tres categories principals (Motivació, Creació i Creixement i consolidació), les quals es converteixen en el recorregut bàsic per a qualsevol emprenedor que estigui arrencant el seu projecte empresarial.

  • Motivació; l’emprenedor pot trobar les eines necessàries per avaluar la seva idea de negoci, conèixer si té les actituds i aptituds necessàries per ser una persona emprenedora, i conèixer les experiències d’altres emprenedors.
  • Creació; l’emprenedor pot crear el seu pla d’empresa a partir de demos i exemples oberts per facilitar la planificació del seu projecte, conèixer les passes a seguir per crear la teva empresa i informar-te dels productes financers i ajuts als quals pots optar per crear la teva pròpia empresa.
  • Creixement i consolidació; garanteix l’èxit en el creixement de l’empresa. Innovació, internacionalització i cooperació o gestió empresarial, formen part de les temàtiques que INICIA posa a l’abast perquè l’emprenedor reforci les seves habilitats i disposi de les eines necessàries per competir en el mercat i consolidar el seu negoci.

INICIA és el pla del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya destinat a donar un suport integral a la creació d’empreses mitjançant la informació, orientació i formació a les persones emprenedores. Té quatre programes en marxa destinats a:

  • Dones emprenedores: Portar endavant un negoci propi és sempre una experiència de risc i es complica encara més si s’és una dona. La conciliació entre vida familiar i laboral és una qüestió clau perquè moltes dones es facin enrere a l’hora d’iniciar un negoci. Des del portal INICIA es pot accedir a tots els col·lectius de suport a la dona emprenedora a Catalunya, i a un recull de documents que ajudaran a superar les barreres en el món empresarial.
  • Treball Autònom: Tots els recursos per tirar endavant el teu projecte de negoci a través d’informació, eines de suport i assessorament.
  • Cooperatives i societats laborals: La cooperativa i societat laboral és un model de negoci poc seguit pels empresaris catalans, però un dels que més contribueix al desenvolupament del territori i a la integració social de l’organització. Al portal INICIA trobareu la informació necessària sobre les cooperatives i societats laborals, els tràmits de constitució i posada en marxa, els ajuts, subvencions i assessorament per fer créixer i consolidar la vostra empresa.
  • Joves emprenedors: el col·lectiu jove és un dels que inicia més negocis i no arriba a portar-les a terme. El portal INICIA dedica tot un programa a aquest grup que necessita més seguiment i suport perquè l’empresa arribi a consolidar-se amb èxit.

Al Banc de casos trobarem exemples realment engrescadors, que ens mostren com les idees poden esdevenir una realitat i ens poden ajudar a donar un pas més enllà i aconseguir els nostres objectius. Són projectes empresarials que s’han engegat durant els últims anys per persones emprenedores amb el suport d’INICIA. Experiències d’utilitat, a partir de diferents criteris com són la forma jurídica de l’empresa, l’activitat a què es dedica, el capital inicial que han requerit per la seva posada en marxa o la comarca on s’ha portat a terme. La secció d’Actualitat està dedicada a totes aquelles notícies, actes i novetats del portal per estar al dia de tot el que passa al món empresarial a Catalunya. I per actualitzat i millorar les habilitats com a empresari, el portal INICIA fa un recull diari de tots els tallers i seminaris als que es pot assistir gratuïtament.

INICIA també disposa d’un Servei d’assessorament on pots rebre més informació sobre els serveis i entitats d’Inicia, triar una entitat i sol·licitar assessorament personalitzat en qualsevol de les 174 entitats distribuïdes per tot Catalunya.

Lo he buscado pero no he podido encontralo en la web: estaría bien que este proyecto promoviera el encuentro entre los emprendedores (estilo Iniciador) e incluso que se fomentara y dinamizara la cooperación entre ellos.