Inspiración para el 2010: todo está por hacer, todo es posible

Esfuérzate en tu tarea como si de cada detalle que piensas, de cada palabra que dices, de cada pieza que pones, de cada golpe de tu martillo, dependiera la salvación del mundo. […] El mundo se arreglaría él solo, sólamente si todos hiciéramos nuestro deber con amor en su casa.

Estima el teu ofici, la teva vocació, la teva estrella, allò pel qual serveixes, allò en el qual et sents un entre els homes. Esforça’t en la teva tasca com si de cada detall que penses, de cada mot que dius, de cada peça que hi poses, de cada cop del teu martell, en depengués la salvació de la humanitat. Car en depèn, creu-me. Si oblidat de tu mateix fas tot el que pots en teu treball, fas més que un emperador que regís automàticament els seus estats; fas més que el qui inventa teories universals només per satisfer la seva vanitat, fas més que el polític, que l’agitador, que el qui governa. Pots negligir tot això i l’adobament del món. El món s’arreglaria bé tot sol, només que tothom fes el seu deure amb amor a casa seva.

Proviene de un poema de Joan Maragall llamado Elogi de viure (Elogio de vivir, traducido aquí) utilizado en un anuncio de Estrella Damm que me ha gustado mucho. Muy inspirador.

Como también dicen en el anuncio, en palabras de Martí i Pol: “Todo está por hacer, todo es posible” (poema traducido aquí).